Terug naar Beweegprogramma’s

RugFit-CoreStability

RugFit CoreStability in Amsterdam Noord

RugFit-CoreStability Training – Redlex Fysio – Fysiotherapie Amsterdam Noord

Wat is RugFit-CoreStability?

Het programma RugFit-CoreStability legt de focus op het trainen van de (lage) rug, bil, been en buikspieren. Ook wel het korset van spieren genoemd welke zorgen voor het behouden van een goede houding van uw bekken en (lage) rug.

In ons hedendaagse bestaan werkt 75% van de bevolking achter een bureau en heeft men naast alle drukte een passieve levensstijl m.b.t. beweging. Het is gezond voor onze spieren, pezen, gewrichten, hart en longen als wij minimaal 5 dagen per week 20 tot 30 minuten lichamelijke inspanning verrichten. Echter, uit onderzoek is gebleken dat dit een probleem is in de hedendaagse samenleving. Omdat we vaak te veel zitten achter een bureau, in de auto en thuis op de bank, raken onze buik, bil, rug en beenspieren lui.
Na verloop van tijd geven deze spieren een minder adequate ondersteuning voor onze rug waardoor er klachten kunnen ontstaan.

Gedurende onze RugFit-CoreStability lessen wordt u getraind en begeleid door een fysiotherapeut.
Deze behandeld specifieke oefeningen voor de hierboven genoemde spiergroepen om een betere Core, en dus stabiliteit en sterke rug te waarborgen. Deze oefeningen krijgt u tevens ook mee naar huis om hier aan te kunnen werken buiten de lessen.

RugFit-CoreStability - Redlex Fysio - Amsterdam Noord - Fysiotherapie

Wordt RugFit-CoreStability vergoed?

RugFit-CoreStability is een programma welke u uit eigen wil kunt volgen. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Echter, indien u bij ons patiënt bent en fysiotherapeutische behandelingen nodig heeft, kunnen oefeningen uit dit programma als oefentherapie tijdens uw fysio behandeling worden ingezet, indien dit een positief effect heeft op uw herstel. Als dit aan de orde is, wordt het namelijk gezien als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt het wel vanuit uw aanvullende verzekering vergoed als zitting fysiotherapie. Let wel; een fysiotherapie zitting bestaat uit 30 minuten waarbij oefeningen kunnen worden ingezet. Reguliere RugFit-CoreStability lessen duren 45 minuten zonder andere bijkomende fysiotherapeutische behandelvormen.

  • U kunt bij ons RugFit-CoreStability lessen volgen in groepsverband of als privéles.
  • U heeft de keuze om losse lessen te volgen van 45 min, of een 5 of 10 rittenkaart aan te schaffen.
  • Kunnen alleen fysio patiënten zich aanmelden voor deze lessen?
    Nee, deze zijn toegankelijk voor iedereen!
  • Bij elke RugFit-CoreStability 1 op 1 les krijgt u bij ons gratis koffie, thee en een flesje water!
  • Bij elke RugFit-CoreStability 1 op 1 les zit “INDIEN NODIG” bij de prijs inbegrepen:
    Preventief of achteraf Medical Taping (Flexibele tape)
  • Bij elke RugFit-Corestability 1 op 1 les, kunt u een massagevorm erbij boeken incl. € 10 korting!

Wat moet ik meenemen?

Een handdoek en wat drinken. Matjes hebben wij ook tot onze beschikking.
Maar u staat vrij om uw (yoga) matje mee te nemen.

Bij wie kan ik terecht voor RugFit-CoreStability?

Redmond Valk, Fysiotherapeut en eigenaar van Redlex Fysio, is ervaren in de topsport als voormalig topdanser en docent RugFit-CoreStability. U kunt bij ons online een afspraak maken of een dienst boeken. Zie onze tarieven.