Terug naar Aanbod/Diensten

Coaching: Advies – Ontwikkeling – Begeleiding

Coaching in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio

Advies, Coaching, Begeleiding in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio
Advies, Coaching, Begeleiding in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio

Iedereen heeft binnen zijn sport of gedurende de revalidatie of blessure coaching nodig. Veel personen komen vaak te laat, of denken dat dit niet nodig is.
Dit zorgt op den duur weer voor stressgerelateerde klachten, lichaamsklachten, blessures, een vertraagd herstel en/of slechte (sport) prestaties.

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van leren waarbij de coach je helpt om je situatie te verbeteren door middel van een proces van leren en zelfontwikkeling. Coaching betekent letterlijk: iemand van de ene naar de andere plaats vervoeren. Mensen gebruiken coaching om vooruit te komen. De fysiotherapeuten van Redlex Fysio helpen hun cliënten om hun situatie te verbeteren of om een bepaald doel te bereiken.

Mensen gebruiken coaching om vooruit te komen

Waarom coaching?

Veel mensen vragen een coach/fysio om hulp omdat ze hun situatie willen verbeteren of bepaalde doelen willen bereiken. Ze willen nieuwe denkwijzen en een nieuwe benadering leren, waardoor ze betere resultaten kunnen behalen. Dat kan bijvoorbeeld effectiever en beter georganiseerd werken zijn, maar ook meer zelfvertrouwen krijgen of effectiever omgaan met slechte sportresultaten, leren reflecteren, meer motivatie krijgen of meer kennis te krijgen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij richten onze aandacht op jouw situatie, jouw doelen en ervaren obstakels/klachten. Tijdens de gesprekken zullen wij je motiveren en aanmoedigen om uitdagingen aan te gaan, te leren reflecteren, obstakels te overwinnen, rationele en irrationele doelen te onderscheiden en in actie te komen.

Wordt coaching vergoed?

Coaching is een programma welke u uit eigen wil kunt volgen en als losse dienst bij ons kunt boeken. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Echter, indien u bij ons patiënt bent en fysiotherapeutische behandelingen nodig heeft, kan coaching tijdens uw fysio behandeling worden ingezet, indien dit een positief effect heeft op uw herstel. Als dit aan de orde is, wordt het namelijk gezien als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt het wel vanuit uw aanvullende verzekering vergoed als zitting fysiotherapie. Let wel; een fysiotherapie zitting bestaat uit 30 minuten waarbij oefeningen kunnen worden ingezet. Reguliere coaching sessies lessen duren 30 minuten zonder andere bijkomende fysiotherapeutische behandelvormen.

Bij wie kan ik terecht voor coaching?

Redmond Valk, Fysiotherapeut en eigenaar van Redlex Fysio, is ervaren in de topsport als voormalig topdanser en coach. U kunt bij ons online een afspraak maken of een dienst boeken. Zie onze tarieven.