Terug naar Aanbod/Diensten

Echografie Diagnostiek

Echografie Diagnostiek in Amsterdam Noord | Redlex Fysio

Echografie Diagnostiek in Amsterdam Noord | Bij Redlex Fysio

Een echo is bij de meeste mensen bekend van de filmpjes die gemaakt worden tijdens de zwangerschap. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Deze golven zijn onschadelijk voor uw lijf. Deze geluidsgolven worden door het lichaam gestuurd met een apparaatje (de probe ) dat tegen de huid gehouden wordt. Op de huid en op het apparaat wordt wat gel aangebracht, hierdoor worden de geluidsgolven omgezet door een computer die er beelden van maakt. Uit deze beelden kan de echografist informatie halen voor zijn onderzoek. Te denken valt aan een gescheurde pees in de schouder, achillespees en een spierscheur in het bovenbeen of de kuitspier. Onze echo is van hoogwaardige kwaliteit en kan triggerpoints, verklevingen, spierscheuren, kalkdepots en ontstekingen signaleren. Als wij vermoeden dat uw pees beschadigd is of dat u bijvoorbeeld een spierscheur, ontsteking of een slijmbeursontsteking heeft dan kan de echo zekerheid geven.

U kunt de echo resultaten / afbeeldingen meekrijgen of digitaal aangeleverd krijgen voor u zelf of bijv. voor uw werkgever/ Arbo arts. U betaald eenmalig een eigen bijdrage van €20,00 als u op dat specifieke moment ook bij ons onder behandeling bent, waarbij u niet alleen een echo als onderzoek krijgt maar ook na een aantal behandelsessies een follow up echo mag verwachten van ons. Bent u niet onder behandeling, maar wilt u éénmalig een echo onderzoek laten plaatsvinden, dan betaald u éénmalig € 40,- exclusief follow up.

Echografie Diagnostiek in Amsterdam Noord
Echografie Diagnostiek in Amsterdam Noord | Redlex Fysio


U kunt meekijken op het echo beeld en krijgt van ons exact uitgelegd wat we constateren en wat de relatie is met de klachten die u ervaart. De beelden van de eerste en de follow up echo worden na afloop naast elkaar aan u getoond en opgeslagen zodat u de veranderingen van het behandelde weefsel zelf visueel kunt waarnemen.

Indien u interesse heeft, schroom niet en vraag uw therapeut naar de mogelijkheden.

Wordt Echografie Diagnostiek vergoed?

Echografie is een gespecialiseerde techniek en wordt helaas niet uit uw aanvullende verzekering vergoed.
U betaald eenmalig een eigen bijdrage van €20,00 als u op dat specifieke moment ook bij ons onder behandeling bent, waarbij u niet alleen een echo als onderzoek krijgt maar ook na een aantal behandelsessies een follow up echo mag verwachten van ons. Bent u niet onder behandeling, maar wilt u éénmalig een echo onderzoek laten plaatsvinden, dan betaald u éénmalig € 40,- exclusief follow up. Zie hier onze huidige tarieven lijst.

Bij wie kan ik terecht voor Dry Needling?

Onze fysiotherapeuten Redmond Valk en Lies Hegen zijn beiden gespecialiseerd in echografie. U kunt voor echografie diagnostiek in Amsterdam Noord bij ons online een afspraak maken.