Terug naar Aanbod/Diensten

Massages

Massage in Amsterdam Noord. Redlex Fysio verzorgt in Amsterdam Noord diverse soorten massages waaronder sportmassage, triggerpointmassage, MyoFascial massage (Soft Tissue Release), ontspanningsmassage, zwangerschapsmassage, hot stone massage.

Al onze massages, met uitzondering van de zwangerschaps- en hot-stone massge, worden uitgevoerd door onze geregistreerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut gebruikt zijn kennis over het menselijk lichaam, ziektes en aandoeningen. Mocht het zo zijn dat er een fysiotherapeutische indicatie wordt vastgesteld, dan communiceert de therapeut dit met u en wordt er bepaald wat de beste oplossing of vervolg behandeling is. Onze fysiotherapeutische inzichten hebben zeker een meerwaarde boven een behandeling bij een reguliere massage salon.

Vergoeding
Alle genoemde massages, met uitzondering van Hot-stone en zwangeschapsmassage, kunnen deel uit maken van uw fysiotherapeutische behandeling. Er is dan sprake van een gezondheidsprobleem en een behandeltraject. In dat geval wordt de massagevorm als fysiotherapeutische interventie beschouwd en wordt dan vergoed door uw zorgverzekering mits u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie.

Echter, boekt u een “Sport, Triggerpoint, Myofascial-Soft Tissue, Hot-stone, Ontspannings- of Zwangerschapsmassage” als losse dienst? Dan wordt niet deze NIET vergoed door uw zorgverzekeraar. Er is dan geen sprake van een fysiotherapeutisch behandeltraject, en wordt dan dus ook niet vergoed.

Sportmassage

Sportmassage in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio.
Sportmassage is gericht op het voorkomen en opheffen van eventuele verharde en verzuurde spieren en blessures. Sportmassage is goed voor iedereen die met regelmaat lichamelijke inspanning verricht. Spieren leveren hierbij een grote mate van inspanning en slaan hierbij afvalstoffen op. De meeste afvalstoffen worden door ons eigen lichaam keurig opgeruimd. Echter, door het met regelmaat beoefenen van sport, hebben onze spieren niet altijd de tijd om optimaal te kunnen herstellen waardoor de afvalstoffen blijven hangen. Door sportmassage geven wij de spieren een extra stimulans om deze afvalstoffen af te voeren en te herstellen.
Zie onze tarieven en maak een afspraak

Sportmassage Amsterdam Noord

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio.
Triggerpointmassage is gericht op het opheffen van triggerpoints, ook wel spierknopen genoemd. Spierknopen ontstaan door meerdere factoren als overbelasting, verkeerde (werk) houdingen, emotionele en mentale stress of te weinig beweging. Deze spierknopen zijn vaak aanwezig in de schouder en nekspieren en voelen deze spieren vaak hard en pijnlijk aan. Uiteraard zijn triggerpoints (spierknopen) ook elders in het lichaam te vinden. Triggerpointmassage gaat dieper dan een normale massage, waarbij de spierknopen middels een diepe langzame massage worden weg gemasseerd. Triggerpoints kunnen ook worden verwijderd met behulp van Dry Needling.
Zie onze tarieven en maak een afspraak.

Triggerpoint massage

MyoFascial massage (Soft Tissue Release)

Myofascial massage (Soft Tissue Release) in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio.
Fascia is het bindweefsel wat al onze spieren, huid, pezen, botten en organen met elkaar verbind. Onze huid is verbonden met onze spieren, onze spieren en pezen met onze botten en gewrichten. Fascia is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en heeft een groot aantal pijnsensoren (meer dan spieren).
Fascia is bindweefsel en werkt samen met onze spieren voor een goede spierfunctie. Zonder fascia zullen onze spieren minder accuraat en krachtig samenwerken. Spieren liggen namelijk niet los van elkaar en werken altijd samen in paren middels de verbinding “Fascia”. (Voorbeeld: Een sinaasappel pellen vereist soms wat werk, waarbij de schil middels een witachtig spinnenweb materiaal aan het fruit vast zit, en de fruitpartjes zitten ook middels dit materiaal aan elkaar vast).
Fascia wordt negatief beïnvloed door o.a. te weinig beweging, een slechte langdurige (werk) houding, emotionele stress en overbelasting. Dit veroorzaakt een minder accurate spiersturing en pijn. Middels Myo(spier)Fasciale massage, ook wel Soft Tissue Release, masseren en mobiliseren wij de fascia langzaam en diep, waardoor de fascia, huidlagen en spieren flexibel en beter doorbloed worden. Dit verbeterd de mobiliteit van het bewegingsapparaat, voorkomt blessures en verhelpt huidige klachten.
Zie onze tarieven en maak een afspraak.

MyoFascial Massage

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio.
Ontspanningsmassage richt zich op de connectie tussen lichaam en geest en vermindering van stress gerelateerde klachten zoals spanning, burn-outs en spierspanning. Middels een rustige massage van de nek, schouders, rug en benen zult u zich weer helemaal vitaal voelen.
Zie onze tarieven en maak een afspraak.

Ontspanningsmassage

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio.
In verwachting zijn is spannend voor zowel u als uw partner. Het brengt vele veranderingen in uw leven, maar vooral in uw lijf. Van nature bereid uw lijf zich zo goed mogelijk voor om uw kindje te voorzien in voeding, warmte en doorbloeding. Ook past u lichaam zich aan voor de bevalling. Deze voorbereiding zorgt voor hormonale, metabole, mentale en fysieke veranderingen in uw lichaam, welke soms even te veel voor u kunnen zijn. Denk hierbij aan vermoeide rug en bilspieren welke 9 maanden lang hard werken om het extra gewicht te dragen omdat uw zwaartepunt verandert. Maar vergeet ook niet de andere lichaamsdelen en de algehele vermoeidheid en stress wat het met zich mee brengt.
Een zwangerschapsmassage zorgt voor het ontspannen van uw spieren en bovendien voor algehele ontspanning. Uiteraard passen wij onze massage naar uw wensen en voorkeurshouding aan en wordt de massage rustig uitgevoerd om overprikkeling te voorkomen voor zowel u en uw kindje!

Een zwangerschapsmassage is niet alleen geschikt voor tijdens je zwangerschap, maar zeer zeker ook aan te raden na je bevalling (4 weken na je bevalling, 6 weken na keizersnede). Zie onze tarieven en maak een afspraak.

Onze zwangerschapsmassage in Amsterdam Noord wordt uitgevoerd door Alexandra Matteman, eigenaar van Beautysalon Redlex en partner van Redlex Fysio.

Zwangerschapsmassage Amsterdam Noord

Hot Stone massage

Hot Stone massage in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio.
Een hot-stone massage combineert een massage met verwarmde basalt stenen met de heilzame werking van warme oliën. Door het samenspel van warmte en beweging is het mogelijk diep in het lichaam en spierweefsel te komen wat deze massage methode effectief maakt. Hot-stone-massage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking. De warmte van de stenen blijft nog lang na de massage in het lichaam werken. Een heerlijke ontspannende ervaring!
Zie onze tarieven en maak online een afspraak.

Een hot stone massage wordt verzorgd in Amsterdam Noord door Alexandra Matteman, eigenaar van Beautysalon Redlex en partner van Redlex Fysio.

Hot Stone massage

Voor massage in Amsterdam Noord bent u bij Redlex Fysio aan het juiste adres.