Danstherapie

Voor danstherapie in Amsterdam Noord bent u bij Redlex fysio aan het juiste adres! Danstherapie is de ultieme vorm van bewegen voor een goed herstel.

Wat is danstherapie?

Danstherapie is een ideale therapievorm om functieverlies te verbeteren, te voorkomen of om de progressie hiervan te reduceren. Danstherapie kan worden ingezet bij personen met een vergroot val risico. Dit voornamelijk bij ouderen met de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Maar ook als er sprake is van een vertraagd herstel als gevolg van een botbreuk en daardoor rolstoel gebonden is.

Is danstherapie een goede vorm van therapie?

Dans heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Het heeft een positieve invloed op de balans, coördinatie, uithoudingsvermogen, spierkracht en ons cognitieve geheugen. Voornamelijk bij ouderen met een vergroot val risico en bij mensen met de ziekte van alzheimer en parkinson is danstherapie wetenschappelijk bewezen een goede interventie, waarbij goede resultaten zijn behaald! Tevens bevorderd het ook nog eens de therapie trouwheid, want mensen vinden het leuk om te doen en zien het niet als verplichting of als moeten. Mensen genieten van dansen en zien het niet als trainen.

Welke vorm van dans gebruiken jullie?

Bij Redlex Fysio wordt stijldansen, ook wel Ballroom dansen, ingezet als danstherapie in Amsterdam Noord. Hierbij danst de fysiotherapeut samen met de patiënt een specifieke dans (Wals, Tango, Foxtrot, Quickstep, Cha Cha, Rumba).
De fysiotherapeut leid en instrueert de patiënt en werkt samen met de patiënt naar een optimaal herstel. Bij eerste paar sessie starten we met diverse basis dansen, waarbij langzamerhand (indien mogelijk) de passen worden uitgebreid.
Tijdens de danssessies wordt de patient nauwlettend in de gaten gehouden m.b.t. de hartslag en saturatie. Om de paar weken evalueren wij de kwaliteit van leven van de patiënt.

Wij behandelen zo nodig ook aan huis!

Wordt Danstherapie vergoed?

Danstherapie heeft een therapeutisch doel om functieverlies bij patiënten te voorkomen, te stabiliseren en te verbeteren. Danstherapie wordt bij patiënten ingezet waarbij fysiotherapie geïndiceerd is. Danstherapie is een gespecialiseerde fysiotherapeutische behandelvorm, en wordt daarom ook vanuit uw aanvullende verzekering gewoon vergoed als zitting fysiotherapie.

Bij wie kan ik terecht voor Danstherapie?

Redmond Valk, Fysiotherapeut en eigenaar van Redlex Fysio, is ervaren in de topsport als voormalig topdanser en is dansdocent. U kunt bij ons online een afspraak maken of een dienst boeken.
Zie onze tarieven.