Vergoedingen

Vergoedingen voor fysiotherapie leest u op deze pagina.

Wij hebben contracten bij alle landelijke zorgverzekeraars.
(Let op: Wij hebben helaas geen contract met zorgverzekeraar Just.)
Dit betekent dat u niets hoeft te doen en wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar uw behandeling(en) declareren. Wel dient u in het bezit te zijn van een aanvullende verzekering met fysiotherapie in het pakket. In sommige gevallen wordt fysiotherapie wel vanuit de basisverzekering vergoed. De dekking voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering verschilt en is afhankelijk van de leeftijd en of de patiënt onder een chronische indicatie valt. Meer informatie over vergoedingen vindt op zorgwijzer.nl

(Let op: Wij hebben geen contract met zorgverzekeraar “Just”.)

100% gecontracteerd.

Zorgverzekeringen: Wie hoort nou bij wie? Klik hier voor een overzicht.

Wordt fysiotherapie voor mij vergoed? En hoeveel behandelingen worden er vergoed?

Of fysiotherapie voor u wordt vergoed en hoeveel behandelingen dat zullen zijn, is afhankelijk van hoe u aanvullend verzekerd bent. Controleer hiervoor uw polisgegevens bij uw zorgverzekeraar. Aan de hand van uw BSN nummer kunnen wij dit ook voor u bekijken. Wij houden de aantallen voor u bij in ons systeem en zullen u waarschuwen als de behandelingen voor eigen rekening komen. Het blijft echter uw eigen verantwoordelijkheid. U dient altijd zelf in de gaten te houden hoeveel behandelingen u nog vergoedt krijgt van uw zorgverzekeraar. Wij kunnen namelijk niet zien of u al eerder in hetzelfde jaar fysiotherapie heeft gehad bij collega’s, welke ook worden meegeteld door uw verzekering.

Indien u alleen een basisverzekering heeft, kunnen de behandelingen niet aan uw zorgverzekeraar gefactureerd worden. U zult dan een particuliere nota van ons ontvangen. U dient een aanvullende zorgverzekering af te sluiten om fysiotherapie vergoed te krijgen. Kijk dus goed uw polis na voordat u voor verassingen komt te staan.

In sommige gevallen wordt fysiotherapie wel vanuit de basisverzekering vergoed. De dekking voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering verschilt en is afhankelijk van de leeftijd en of de patiënt onder een chronische indicatie valt. Meer informatie over vergoedingen vindt op zorgwijzer.nl

Dekking fysiotherapie vanuit basispakket

De dekking voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering verschilt en is afhankelijk van de leeftijd en of de patiënt onder een chronische indicatie valt. Klik op één van de onderstaande links voor meer informatie of neem een kijkje op zorgwijzer.nl

Vergoeding vanuit het basispakket voor volwassenen
Vergoeding vanuit het basispakket voor kinderen t/m 18 jaar
Chronische lijst (Voor de volledige lijst van aandoeningen klikt u hier)
Vergoeding aanvullende verzekering

Wordt Online Fysiotherapie ook vergoed?

Online Fysiotherapie wordt door de zorgverzekeraars gezien als reguliere fysiotherapie, en wordt dus in de meeste gevallen volledig 100% vergoed als u een aanvullend verzekerd bent. Voor online fysiotherapie gelden dezelfde regels als regulier fysiotherapie. Wij adviseren altijd om uw polis in te zien en of met uw zorgverzekeraar te bellen als u hier twijfels over heeft. Bent u niet verzekerd? Dan dient u zelf de consult te betalen.

Rechtstreeks declareren?

De behandelingen die binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen, worden direct bij de verzekeraar in rekening gebracht, hier merkt u niets van. Bent u niet of beperkt verzekerd kijk dan hier voor onze tarieven.

Restitutiepolis

Bij een restitutieverzekering krijg je bij elke zorgaanbieder een vergoeding en heb je dus meer keuzevrijheid. Bij een zuivere restitutiepolis ben je volledig vrij om je eigen zorgverlener te kiezen. Als je zorgverzekeraar met zorgaanbieders afspraken heeft gemaakt over de betaling, hoef je niets voor te schieten en wordt de genoten zorg direct in rekening gebracht bij uw zorgverzekeraar. Ga je naar een zorgverlener waarmee geen contract is afgesloten, dan moet je vaak de rekening voorschieten. Deze kun je later bij je zorgverzekeraar declareren en wordt dan volledig vergoed, tenzij het in rekening gebrachte tarief excessief hoog is.

Het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis?

Een belangrijk verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis is dat je met een restitutiepolis zelf je arts en andere zorgverleners mag kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die je ontvangt.
Ga je met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan schiet je de rekening eerst zelf voor. Deze rekening dien je dan zelf te declareren, waarvan uw zorgverzekering een deel vergoed. Ga je met een resitutiepolis naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan schiet je de rekening eerst zelf voor. Deze rekening dien je dan zelf te declareren, waarvan uw zorgverzekering 100% vergoed. Een restitutieverzekering is vaak wel wat duurder dan een naturaverzekering. Let op: Sommige restitutiepolissen vergoeden maximaal 100% van het in Nederland marktconforme tarief en andere restitutiepolissen 100% van het wettelijk maximumtarief. Kijk dus in de polisvoorwaarden goed na welke voorwaarden jouw zorgverzekeraar hanteert.