Terug naar Aanbod/Diensten

Therapeutisch Tapen (Medical Taping)

Therapeutisch Tapen (Medical Taping) in Amsterdam Noord - Redlex Fysio
Therapeutisch Tapen (Medical Taping) in Amsterdam Noord – Redlex Fysio

Tapen doe je bij de fysiotherapeut van Amsterdam Noord “Redlex Fysio”.

Wat is Therapeutisch Tapen (Medical Taping)?

Bij therapeutisch tapen wordt er gebruik gemaakt van flexibele tape in vergelijking bij de klassieke witte sport tape. Het therapeutisch tapen, ook wel medical tapen, zorgt voor een verschuiving van de huid/bindweefsel, waardoor de spiersturing positief wordt beïnvloed/ondersteund, en nemen de pijn en of bewegingsklachten in veel gevallen na verloop van tijd af. Omdat de tape flexibel van aard is, belemmerd het niet uw bewegingsuitslag, maar ondersteund het juist de spierfunctie bij het maken van deze beweging. Als gevolg van een stimuli via de huid, wordt er een signaal naar de hersenen doorgegeven, welke zorgt voor een betere lichaam/houdingsgewaarwording. Welke ervoor zorgt dat u bewuster bent tijdens het bewegen en eventuele compensaties voorkomt. Therapeutisch Tapen is in vergelijking met het klassieke sport tapen ook zinvol voor het afvoeren van vocht. De Tape wordt dan aangebracht op een bepaalde manier, wat ervoor zorgt dat de afvoer van vocht wordt beïnvloed.

Wanneer is Therapeutisch Tapen zinvol?

Therapeutisch Tapen is zinvol indien deze de klachten bij u verminderd.
Dit kunnen wij tijdens een onderzoek voor u bepalen middels het verschuiven van de huid, tijdens het maken van de door u ervaren pijnlijke beweging. Als u een beweging maakt welke pijn doet, verschuiven wij met onze handen de huid rondom de pijnregio in een bepaalde richting. Zo kunt u ervaren of de pijn af of toe neemt en brengen wij de tape wel of niet aan.

Wanneer niet Therapeutisch Tapen?

In een aantal gevallen gaan wij niet over tot therapeutisch tapen.

– U heeft een pleisterallergie
– Als er wonden of korsten op de huidlaag bevind
– Huidallergie of aandoeningen
– Extreme overmatige beharing
– Griep/Koorts

Wordt Fysiotherapeutisch Tapen vergoed?

Therapeutisch Tapen is een gespecialiseerde fysiotherapeutische behandelvorm, en wordt daarom ook vanuit uw aanvullende verzekering gewoon vergoed als zitting fysiotherapie.
Bent u niet aanvullend verzekerd? Dan zijn er wel kosten aan verbonden.
De tarieven kunt u hier vinden.

Bij wie kan ik terecht voor Therapeutisch Tapen?

Onze Fysiotherapeut Redmond Valk is gecertificeerd in het Therapeutisch Tapen. U kunt bij ons online een afspraak maken.