Terug naar Aanbod/Diensten

Fysiotherapie

Voor Fysiotherapie in Amsterdam Noord bent u bij Redlex Fysio in Amsterdam Noord aan het juiste adres. Maak nu uw afspraak!

Fysiotherapie in Amsterdam Noord - Redlex Fysio
Fysiotherapie in Amsterdam Noord – Redlex Fysio

Waarom kiest u voor fysiotherapie?

Fysiotherapie doet u natuurlijk niet omdat u het leuk vind om te doen.
U heeft waarschijnlijk een (pijnlijke) klacht ergens in het lichaam waar u al een lange tijd mee loopt of recent heeft opgelopen. Klachten aan het lichaam lossen vaak, indien u daar goed mee omgaat, heel mooi uit zichzelf op. Maar veel klachten, blessures en/of aandoeningen hebben een extra zetje in de juiste richting nodig voor een optimaal herstel. Dit in de vorm van fysiotherapie, oefeningen, advies, coaching en begeleiding.

Fysiotherapie in Amsterdam Noord
Maak online een afspraak

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Fysiotherapie in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio

Stappenplan Redlex Fysio

Bij Redlex Fysio maakt u eenvoudig zonder verwijzing van uw arts of specialist een afspraak.
Op uw eerste afspraak houden wij eerst een screening/intakegesprek.
Hierbij inventariseren wij uw hulpvraag, klachten, eventuele beperkingen in activiteiten en participatie, en uw persoonlijke doelen. Indien uit deze intake blijkt dat fysiotherapie de aangewezen methode is om u van uw klachten af te helpen, zullen wij met u samen een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Dit om uiteraard te onderzoeken waar de klacht zich in het lichaam bevind en wat de oorzaak van deze klacht is. Op basis van de onderzoeksresultaten zullen wij samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk aangezien elk individu een vaak een andere aanpak nodig heeft, wat voor hem of haar werkt. Vanaf de tweede afspraak gaan wij met u aan de slag waarbij we het behandelplan volgen die we samen met u hebben opgesteld.

Elke behandeling duurt 25 minuten en passen wij (in overleg met u) diverse fysiotherapeutische technieken toe, als wij er zeker van zijn dat deze techniek voor u en uw klacht zullen werken.
Zo maken wij vaak gebruik van diverse massages, mobilisaties, dry needling, taping, shockwave en IASTM.

Wij gebruiken tijdens een fysio behandeling diverse behandeltechnieken waaronder:

Tevens werken wij indien gewenst met een online huiswerkprogramma, waarbij u de mogelijkheid heeft om via een app op uw telefoon/tablet of via uw computer, oefeningen middels video te bekijken en uit te voeren.

Hoeveel behandelingen u nodig heeft is afhankelijk van de klacht en/of aandoening, en hoe gedisciplineerd u zelf uw verkregen advies en of oefeningen opvolgt.

Bij Redlex Fysio wordt u ook echt middels fysieke aanraking behandeld. Wij krijgen vaak van vele patiënten te horen dat ze het fijn vinden ook echt Hands-On behandeld te worden. Het komt namelijk maar al te vaak voor dat u bij vele therapeuten direct op een loopband of oefenmachine wordt gezet zonder fysiek behandeld te worden. Bij Redlex Fysio hechten we enorm veel waarde aan fysieke behandeling en gebruiken wij daarvoor diverse fysiotherapeutische technieken. (Zie ons behandelaanbod). Uiteraard verrichten wij geen wonderen en is een pro actieve inzet van de patiënt nodig voor een goed resultaat. Hierbij moet u denken aan het uitvoeren van eventuele oefeningen welke u dan krijgt voorgeschreven van uw therapeut, indien noodzakelijk. U heeft bij ons altijd een vaste therapeut en staat aandacht voor de persoon staat bij ons centraal!

Hoe is de kwaliteit bij ons gewaarborgd?

Redlex Fysio en zijn therapeuten staan ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en CRK (Centraal kwaliteitsregister). Hiervoor gelden basiseisen zoals een diploma van de studie fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet door iedereen worden gebruikt.

Wij staan bovendien ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Vanuit het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vakoverleg voldoet, wordt toegelaten tot het Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het KNGF.

Wordt Fysiotherapie voor mij vergoed?

Meer informatie over de vergoedingen vindt u hier.
Tevens kunt u alle informatie vinden op de pagina “meest gestelde vragen”.

Personal Trainingsruimte Redlex Fysio - Amsterdam Noord
Personal Trainingsruimte Redlex Fysio – Amsterdam Noord