Shockwave Therapie in Amsterdam Noord
Voor Shockwave Therapie kunt u in Amsterdam Noord terecht bij Redlex Fysio. Heb jij momenteel last van een golferselleboog, tenniselleboog, hielspoor, plantaire fascitis (ontstoken peesplaat onder de voet), peesontsteking of een bursitis in de schouder, kalkafzetting in de schouder, achillespees pijn, knie pees klachten, scheenbeenklachten (Shinsplint), rug-nekklachten, of heeft u elders peesklachten, spierknopen in uw lichaam en komt u er maar niet van af? Heeft u inmiddels alles al geprobeerd en weet u niet wat u nu nog moet proberen om van die verschrikkelijke pijn af te komen? Wellicht is Shockwave Therapie, ook wel Extra Corporale Shockwave Therapie genoemd (ESWT) wat voor u!
Shockwave Therapie is een behandelvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven , welke d.m.v. krachtige schokgolven door een behandelkop richting de pijnlijke plek worden gestuurd en daardoor het lichaam activeert tot eigen genezing!
Wat is Shockwave Therapie?
Shockwave Therapie is een wetenschappelijk goed onderbouwde fysiotherapeutische behandelvorm, en wordt beoordeeld als meest innoverend in recente pijnbehandeling. Shockwave Therapie behandeld direct de aangedane plek in het lichaam, welke de oorzaak vormt van uw klacht. Het voordeel hiervan is dat er dus geen gebruik wordt gemaakt van medicatie of chirurgie.
Shockwave Therapie is een behandelvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van krachtige geluids-/schokgolven, welke door een behandelkop radiaal (waaiervormig) richting te pijnlijke aangedane plek wordt gestuurd in het lichaam. Het lichaam wordt hierdoor vervolgens wakker geschud en vergroot de doorbloeding en de aanmaak van eigen herstelstoffen (Endorfine, Dopamine), welke zorgen voor een natuurlijk herstel. Dit is uitermate geschikt voor pijndemping en het reduceren van kalkafzettingen, spierknopen en ontstekingen.
Shockwave Therapie is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures.
De Shockwave behandeling
Shockwave Therapie in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio is een onderdeel van een fysiotherapeutisch traject. Daardoor start de behandelend fysiotherapeut altijd met een intake-onderzoek om uw klacht te onderzoeken. Als uw lichaamsklacht is onderzocht en duidelijk is dat Shockwave Therapie de aangewezen interventie betreft, start de Fysiotherapeut met de behandeling. Op het te behandelen lichaamsdeel wordt vervolgens wat gel aangebracht, zodat de schok-geluidsgolven goed overgebracht kunnen worden in het weefsel. Soms worden er meerdere locaties op het lichaam behandeld, indien uw klacht elders vandaan komt. Tijdens de sessie verandert de fysiotherapeut regelmatig de frequentie (snelheid van het aantal schokken) en de intensiteit (kracht van de schokken. Shockwave Therapie kan gevoelig zijn. De Fysiotherapeut houdt daarom rekening met uw pijnbeleving en past daar zijn behandeling op aan, zodat het voor u zo weinig mogelijk als pijnlijk wordt ervaren.
Hoe lang duurt een Shockwave Therapie Traject/behandeling?
Er zijn gemiddeld zo’n 4 tot 6 behandelingen nodig. Uiteraard is dit afhankelijk van uw klacht en de duur en intensiteit hiervan. Tussen elke behandeling zit er ongeveer 5 tot 8 dagen rust, zodat het lichaam zich kan herstellen. De behandeling zelf duurt 10 tot 15 minuten. Daarnaast wordt er nog 10 tot 15 minuten aandacht besteed aan andere behandeltechnieken welke het effect van Shockwave Therapie kan versterken. In totaal duurt een sessie 30 min.
Wordt Shockwave Therapie vergoed?
Shockwave Therapie is een gespecialiseerde fysiotherapeutische behandelvorm en wordt indien nodig tijdens uw fysio behandeling ingezet om u van uw klachten af te helpen.
Indien er sprake is van een fysiotherapeutisch traject, dan wordt Shockwave Therapie vanuit uw aanvullende verzekering gewoon vergoed als zitting fysiotherapie. Echter dient u wel aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie. Bent u niet aanvullend verzekerd dan zijn er wel kosten aan verbonden. De tarieven kunt u hier vinden.
Wanneer Shockwave Therapie?
Shockwave Therapie kan o.a. worden ingezet voor onderstaand genoemde klachten.
- Golferselleboog (Epicondylitis medialis)
- Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis)
- Hielspoor
- Plantaire Fascitis (ontstoken peesplaat onder de voet),
- Peesontsteking of een bursitis in de schouder (slijmbeursontsteking)
- kalkafzetting in de schouder,
- Achillespees pijn (Tendinitis of Tendinopathie)
- Knie peesklachten (Jumpers Knee)
- Scheenbeenklachten (Shinsplint)
- Rug-nekklachten a.g.v. verharde spieren of Fascia
- Snapping Hip Extern (Verkorte-Verharde peesplaat bovenbeen)
- Slijmbeursontsteking Heup
- ITBS (Illio Tibiaal Band Syndroom)
Wanneer geen Shockwave Therapie?
Shockwave Therapie heeft een beperkte dieptewerking.
Echter is er wel voorzichtigheid geboden bij:
- Zwangerschap
- Osteoporose
- Epilepsie
- Verminderde bloedstolling
- (Kwaadaardige) tumoren
- Hart en vaatproblemen
- Pacemakers of andere implantaten
- Hypersensitiviteit/ overgevoeligheid voor prikkels
- Ontstekingsremmende medicatie
Bij wie kan ik terecht voor Shockwave Therapie?
Onze fysiotherapeuten verzorgen Shockwave Therapie bij Redlex Fysio. U kunt bij ons online een afspraak maken.