Terug naar Aanbod/Diensten

Bindweefselmassage (Myofasciale Massage)

Bindweefselmassage Amsterdam Noord
Bindweefselmassage Amsterdam Noord

Bindweefselmassage in Amsterdam Noord

Bindweefselmassage in Amsterdam Noord (Ook wel Myofasciale Massage) j Redlex Fysio. Fascia is het bindweefsel wat al onze spieren, huid, pezen, botten en organen met elkaar verbind. Onze huid is verbonden met onze spieren, onze spieren zijn onderling met elkaar verbonden en vervolgens aan diens pezen. Onze pezen staan vervolgens in verbinding met ons skelet. Haal je alle huidlagen en spieren weg, waardoor alleen nog maar ons skelet overblijft, dan nog wordt het skelet door Fascia bij elkaar gehouden. Alles in ons lichaam heeft een connectie met elkaar. Fascia is bindweefsel en werkt samen met onze spieren voor een goede spierfunctie. Zonder fascia zullen onze spieren minder accuraat en krachtig samenwerken. Spieren liggen namelijk niet los van elkaar en werken altijd samen in paren middels de verbinding “Fascia”. De foto linksonder geeft hiervan een indruk, waarbij pijn in de knie pijn in de schouder kan veroorzaken omdat alles in verbinding met elkaar staat.

Fascia is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en heeft een groot aantal pijnsensoren (meer dan spieren). Als men praat over spierpijn of stijfheid, dan is de oorzaak vaak een stugge fascia. Fascia wordt vaak stug als gevolg van langdurige blootstelling aan overbelasting, verkeerde houding, stress of vermoeidheid. Dit geeft dan pijn en stijfheid. Vaak lost dit vanzelf op, maar in vele gevallen blijft deze stijfheid of pijn langdurig aanhouden of komt vaak weer terug.

(Voorbeeld zie foto: Een sinaasappel pellen vereist soms wat werk, waarbij de schil middels een witachtig spinnenweb materiaal aan het fruit vast zit, en de fruitpartjes zitten ook middels dit materiaal aan elkaar vast).

Bindweefselmassage in Amsterdam Noord (ook wel myofasciale massage) is te boeken bij Redlex Fysio. Bij een bindweefsel massage mobiliseren wij de fascia langzaam en diep, waardoor de fascia, huidlagen en spieren flexibel en beter doorbloed worden. Dit verbeterd de mobiliteit van het bewegingsapparaat, voorkomt blessures en verhelpt huidige klachten. Fascia release kan naast een bindweefselmassage ook worden losgemaakt door IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization) of Dry Needling.

Zie onze tarieven en maak een afspraak.

Bindweefselmassage in Amsterdam Noord bij Redlex Fysio , wordt uitgevoerd door onze geregistreerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut gebruikt zijn kennis over het menselijk lichaam, ziektes en aandoeningen. Mocht het zo zijn dat er een fysiotherapeutische indicatie wordt vastgesteld, dan communiceert de therapeut dit met u en wordt er bepaald wat de beste oplossing of vervolg behandeling is. Onze fysiotherapeutische inzichten hebben zeker een meerwaarde boven een behandeling bij een reguliere masseur.

Vergoeding
Een bindweefselmassage, oftewel een Myofasciale massage, kan deel uit maken van uw fysiotherapeutische behandeling. Er is dan sprake van een gezondheidsprobleem en een behandeltraject. In dat geval wordt de specifieke massagevorm als fysiotherapeutische behandelmethode beschouwd en wordt dan vergoed door uw zorgverzekering mits u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie.

Echter, boekt u een bindweefselmassage als losse dienst, en is er geen sprake van een fysiotherapeutisch traject? Dan wordt deze NIET vergoed door uw zorgverzekeraar.

Zoekt u een bindweefselmassage in Amsterdam Noord? Dan bent u bij Redlex Fysio aan het juiste adres!