Terug naar Aanbod/Diensten

Fysiotherapie voor dansers

Fysiotherapie voor dansers in Amsterdam Noord. Dansgerichte fysiotherapie.

Fysiotherapie voor dansers vindt u bij Redlex Fysio in Amsterdam Noord.
Bij Redlex Fysio worden deze in Amsterdam Noord uitgevoerd door fysiotherapeut en dansdocent/coach Redmond Valk.

Fysiotherapie voor dansers, wat is het nu het verschil?

Dansgerichte Fysio verschilt niet zoveel van normale fysiotherapie, maar vereist een snellere aanpak. Een danser dient zelf goed op zijn of haar lichaam te letten en signalen van blessures niet te negeren, maar direct te laten behandelen. Dit om te voorkomen dat het chronische klachten worden. Ter preventie van toekomstige klachten/blessures, is het gewenst dat een danser of sporter, zichzelf regelmatig laat behandelen door een sportmasseur of fysiotherapeut. Reguliere patiënten vereisen veel minder van hun lichaam en komen vaak ook pas later naar de fysiotherapeut. Dansers vragen veel meer van hun lichaam m.b.t. lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit en coördinatie. Deze eigenschappen dienen allemaal in topconditie te zijn en te blijven voor een optimale dansprestatie.

Wat wordt er gedaan bij Fysiotherapie voor dansers?

Bij fysiotherapie voor dansers maken wij n.a.v. een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek in samenspraak met u een behandelplan. In vergelijking met reguliere patiënten laten wij jou als danser ook de desbetreffende dansbewegingen uitvoeren, waarbij de klachten zich presenteren.
Wij analyseren deze bewegingen en proberen daarmee te achterhalen of er eventueel een verkeerde beweging wordt gemaakt waardoor deze klachten zich presenteren of worden onderhouden.
Vaak zien wij dat dansers compenseren om bepaalde bewegingen te kunnen maken. Het kan zijn dat de danser te weinig kracht, snelheid, coördinatie of lenigheid heeft, om deze beweging correct uit te kunnen voeren, met overbelasting en blessure als gevolg. Als uit analyse blijkt dat er een verkeerde beweging wordt gemaakt a.g.v. te weinig kracht, lenigheid, snelheid of coördinatie, zullen wij dat grondig met u bespreken middels videoanalyse en samen met u middels dans en oefentherapie werken aan een correct uitgevoerde beweging. Bij lichamelijk onderzoek kunnen er eventueel aspecten naar voren komen als ” verkrampte spieren, spierknopen, verkorte spieren, verminderde bewegingsuitslagen van diverse gewrichten van o.a. heup, knie, schouder, nek en of rug. Dit wordt dan verholpen middels massage’s, mobilisaties, medical taping en indien noodzakelijk dry needling. Uiteraard is het ook mogelijk dat de klacht niet wordt veroorzaakt door een verkeerde beweging, maar kan het zich ook presenteren a.g.v. overbelasting of mentale prestatie druk. Daarom komt coaching, advies en begeleiding ook aan bod. Wij bij Redlex Fysio weten als geen ander hoe het leven van een topdanser zich fysiek en mentaal in elkaar steekt. Fysiotherapie voor dansers vindt u niet overal. Redmond Valk, onze fysiotherapeut en dansdocent/coach heeft op zeer hoog niveau zelf als top danser geleefd en verzorgd deze behandelingen met een doelgerichte aanpak. Zie hier zijn gehele biografie.

Fysiotherapie voor dansers. Dansgerichte fysiotherapie. in Amsterdam Noord bij redlex fysio

Stappenplan bij Redlex Fysio

Bij Redlex Fysio maakt u eenvoudig zonder verwijzing van uw arts of specialist een afspraak voor fysiotherapie voor dansers. Wij hebben geen wachtlijsten en kunt u vaak binnen 24 uur bij ons terecht.

Op uw eerste afspraak houden wij eerst een screening/intakegesprek. Hierbij inventariseren wij uw hulpvraag, klachten, eventuele beperkingen in activiteiten en participatie, en uw persoonlijke doelen. Indien uit deze intake blijkt dat fysiotherapie de aangewezen methode is om u van uw klachten af te helpen, zullen wij met u samen een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Dit om uiteraard te onderzoeken waar de klacht zich in het lichaam bevind en wat de oorzaak van deze klacht is. Op basis van de onderzoeksresultaten zullen wij samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk aangezien elk individu een vaak een andere aanpak nodig heeft, wat voor hem of haar werkt. Vanaf de tweede afspraak gaan wij met u aan de slag waarbij we het behandelplan volgen die we samen met u hebben opgesteld.

Elke behandeling duurt 30 minuten en passen wij (in overleg met u) diverse fysiotherapeutische technieken toe, als wij er zeker van zijn dat deze techniek voor u en uw klacht zullen werken. O.a. massage’s, rek technieken, dry needling, taping, oefentherapie, advies, coaching en/of begeleiding, worden regelmatig toegepast in een fysiotherapeutische behandeling. Tevens werken wij indien gewenst met een online huiswerkprogramma, waarbij u de mogelijkheid heeft om via een app op uw telefoon/tablet of via uw computer, oefeningen middels video te bekijken en uit te voeren.

Hoeveel u behandelingen u nodig heeft is afhankelijk van de klacht en/of aandoening, en hoe gedisciplineerd u zelf uw verkregen advies en of oefeningen opvolgt.

Hoe is de kwaliteit bij ons gewaarborgd?

Redlex Fysio en zijn therapeuten staan ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en CRK (Centraal kwaliteitsregister) Hiervoor gelden basiseisen zoals een diploma van de studie fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet door iedereen worden gebruikt.

Wij staan bovendien ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Vanuit het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vakoverleg voldoet, wordt toegelaten tot het Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het KNGF.

Fysiotherapie voor dansers. Wordt dit voor mij vergoed?

Meer informatie over de vergoedingen vindt u hier.
Tevens kunt u alle informatie vinden op de pagina “meest gestelde vragen”.